Keltoi splatil dluh. V Letovicích zůstává zatím do třináctého ledna

Blanenský deník 30.12.2013 08:59

Letovice – Vedení Letovic prodloužilo smlouvu provozovateli Archeoparku Isarno, sdružení Keltoi. Ovšem jen do třináctého ledna příštího roku, kdy o budoucnosti sdružení v Letovicích rozhodne rada města.


V uplynulých měsících vyjádřilo vedení Letovic s provozovatelem keltského areálu, sdružením Keltoi, nespokojenost. Keltoi dlužil městu sedm tisíc korun na nájemném za pozemek, na kterém keltská osada leží. „Na jednání rady města jsme se proto dohodli, že pokud Keltoi nedá vše do pořádku do konce tohoto roku, tak s nimi rozvážeme smlouvu," řekl v říjnu tohoto roku starosta Letovic Vladimír Stejskal.

Nyní už je podle něj dluh zaplacený. „Zbytek nájemného, tedy sedm tisíc, Keltoi uhradil. Dohodli jsme se proto, že sdružení prodloužíme smlouvu do třináctého ledna příštího roku, kdy bude opět zasedat rada města. Na ní nám zástupci Keltoi řeknou své plány a rada rozhodne, jestli bude sdružení i nadále provozovatelem keltské osady, nebo ne," vysvětlil Stejskal.

Podle něj ale už předem radní upozornili sdružení Keltoi, že podmínky smlouvy zůstanou stejné. „Snižovat nájemné za pozemek určitě nebudeme," podotkl letovický starosta.

O provoz Archeoparku Isarno v Letovicích má sdružení Keltoi i přesto nadále zájem. „Určitě chceme archeopark v Letovicích provozovat i nadále a už tam plánujeme i nové akce. Nechceme je ale raději zveřejňovat dříve, než bude jasné, jestli zůstaneme provozovateli areálu, nebo ne. To však záleží na radě města," řekl vedoucí sdružení Václav Horák.

Sdružení Keltoi se stalo provozovatelem keltského skanzenu v Letovicích začátkem roku 2013. Předtím areál několik let chátral.

Autor: Eva Ondráčková Zdroj: http://blanensky.denik.cz/zpravy_region/keltoi-splatil-dluh-v-letovicich-zustava-zatim-do-trinacteho-ledna-20131230.html